Prothetiek / Restauratieve tandheelkunde


Zijn uw tanden aangetast of niet naar wens? Dan zijn er verschillende behandelingen mogelijk om uw gebit te herstellen. 

Zo kunnen we niet alleen facings, kronen of bruggen op uw bestaande tanden plaatsen, maar ook ontbrekende tanden vervangen door implantaten.

Facings

Facings worden vooral toegepast om het gebit te verfraaien en de vorm of kleur van de tanden aan te passen. Zo zijn ze een goede oplossing wanneer er een stukje van een tand is afgebroken na een val, om een spleetje te sluiten of om vergeelde tanden weg te werken. Facings kunnen zowel van composiet als van porselein gemaakt worden. Composiet facings zijn ideaal als er een beetverhoging moet gerealiseerd worden. De porseleinen facing bestaat uit een dun schildje dat door de tandtechnieker wordt vervaardigd en daarna op de tand wordt gekleefd.

Kronen en bruggen

Kronen en bruggen vormen een alternatief voor een gewone vulling, wanneer de tand zelf niet sterk genoeg meer is. Daarnaast wordt er ook om esthetische redenen voor een kroon of brug gekozen. Een kroon wordt over één bestaande tand geplaatst, terwijl een brug geschikt is om meerdere tanden tegelijk te herstellen. 

Implantaten

Soms zijn tanden in hun geheel beschadigd of ontbreken ze volledig. Ook dan zijn er oplossingen. In dat geval kan een implantaat de wortel van de tand vervangen en als basis dienen voor een vaste of uitneembare prothese