Preventie


Graag een stralende glimlach en een gezond gebit? Dan zijn regelmatige gebitscontroles en een goede mondhygiëne van groot belang. 

Wanneer tandproblemen in een vroeg stadium opgemerkt worden, kan u onaangename behandelingen wellicht vermijden. Daarom raden we aan om regelmatig op controle te komen. 

Onze tandartsen helpen u om uw gebit in goede staat te houden, bijvoorbeeld door tijdig diagnoses te stellen via röntgenbeelden, uw tanden geregeld grondig te reinigen en beginnende gaatje te herstellen. Bovendien stellen we sinds kort een mondhygiëniste tewerk die zich met name richt op mondverzorging en preventie van tandaandoeningen. Ook kinderen kunnen bij ons terecht.

Diagnose via röntgenbeelden

Röntgenbeelden en CBCT-scans helpen om beginnende cariës, oude vullingen, ontstekingen en botafbraak aan het licht te brengen.

Een orthopantomogram (OPG) geeft ook een compleet overzicht van het gebit, wat aangewezen is bij het wisselen van tanden, last van wijsheidstanden, ontstekingen en kaakgewrichtsproblemen. 

Tand(steen)reiniging

Een profylaxe of tandreiniging verwijdert tandplak en tandsteen. Dit is essentieel om cariës, gingivitis (tandvleesontstekingen) en parodontitis (ontsteking van het kaakbot met mogelijk verlies van tanden tot gevolg) te voorkomen. De tandarts kan patiënten met een gebrekkige mondhygiëne ook poetsinstructies en aanvullende tips meegeven. 

Cariës en vullingen

Beginnende gaatjes kunnen voorzichtig en meestal zonder verdoving behandeld worden. Het wegwerken van cariës en het vervangen van grijze vullingen gebeurt best onder rubberdam. We besteden bijzondere aandacht aan het sculpteren van een goede, aansluitende en onopvallende vulling in wit composiet. Vooraf gaan we na of de zenuw al is aangetast of afgestorven. In dit geval zullen we de tand ontzenuwen onder rubberdam en onder de microscoop.

Kindertandheelkunde

Ook voor kinderen is het van belang om al op jonge leeftijd regelmatig bij de tandarts langs te gaan. Onze kindertandarts maakt elk bezoekje zo aangenaam mogelijk. Voor beugels of blokjes verwijzen we u graag door naar onze orthodontist.